Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΚΟΜΜΑ "ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ~ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΑΡΧΙΣΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΤΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΜΗΝΥΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΤΟΓΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΕΤΡΙΕΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ ΚΛΑΠΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΡΙΕΙΧΕ ΣΑΔΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΓΚΟΥΛΑΓΚΗ μήνυση κατατέθηκε διότι εν λόγω επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί κατά την διάρκεια της απολογίας του Στάθη Μπούκουρα χρησιμοποίησαν εκβιαστικά μέσα για να του αποσπάσουν ψευδή κατάθεση σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως επιβεβαίωσε και ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Ήδη έχουν κατατεθεί αρκετές μηνύσεις από κατηγορουμένους για παραπτώματα που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής της ανάκρισης. Ο Ηλίας Κασιδιάρης και η Ελένη Ζαρούλια έχουν καταθέσει μηνύσεις για συστηματική διαρροή του προανακριτικού υλικού, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έχει καταθέσει μήνυση σχετικά με την ύπαρξη προειλημμένης απόφασης για την προφυλάκιση του ιδίου και δύο ακόμα συγκατηγορουμένων του δύο ημέρες πριν την απολογία τους, ενώ ο Ιωάννης Λαγός κατέθεσε μήνυση για εκβιασμούς εκ μέρους των ανακριτριών στον προφυλακισμένο συγκατηγορούμενό του Αναστάσιο Πανταζή τον οποίο εκβιαστικά πίεζαν να ομολογήσει ψευδώς ότι δέχτηκε εντολές από τον Βουλευτή Β΄ Πειραιώς για να τελέσει εγκληματικές ενέργειες και σε αντάλλαγμα θα τον άφηναν ελεύθερο.

Στις 02 Ιουνίου 2014 συνέβη ακόμα ένα γεγονός που δείχνει την έκνομη συμπεριφορά των μηνυομένων. Συμπεριφορά, ο σαδισμός της οποίας θυμίζει φρουρούς των στρατοπέδων γκούλαγκ!

Συγκεκριμένα, εντός του ανακριτικού γραφείου κατά τη διάρκεια της απολογίας του κατηγορουμένου Ευστάθιου Μπούκουρα, οι μηνυόμενοι χρησιμοποίησαν εκβιαστικά μέσα προκειμένου να παρεμποδίσουν τον ελεύθερο σχηματισμό της βούλησης του κατηγορουμένου. Ο δικηγόρος του κυρίου Μπούκουρα Αλέξιος Κούγιας, με δηλώσεις του στον Τύπο κατήγγειλε ότι οι μηνυόμενοι με τα λεγόμενα και την εν γένει συμπεριφορά τους, άσκησαν αφόρητη πίεση στον κατηγορούμενο και κατέβαλλαν επίμονη προσπάθεια να τον μετατρέψουν σε οιονεί μάρτυρα κατηγορίας σε βάρος των συγκατηγορουμένων του και να εκμαιεύσουν απ’ αυτόν πράγματα που δεν είναι αληθή, δηλαδή να τον ωθήσουν να καταθέσει περί δήθεν εγκληματικών ενεργειών που έχουν τελέσει οι συγκατηγορούμενοί του. Και ότι ουσιαστικά του διεμήνυσαν και τον απείλησαν ότι μόνο εάν έπραττε κάτι τέτοιο θα επέτρεπαν την αποφυλάκισή του.

Τα εκβιαστικά αυτά μέσα και η αφόρητη πίεση είχε ως αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να καταρρεύσει με σπασμούς και να δηλώσει ότι αδυνατεί να συνεχίσει την απολογία του! Εν συνεχεία κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Με το παρόν έγγραφό μου διαμαρτύρομαι εντονότατα για τον τρόπο διενέργειας από μέρους Σας της ανακριτικής διαδικασίας, αφού ενώ έχω κληθεί βάσει συγκεκριμένου κατηγορητηρίου, όλες οι ερωτήσεις που μου υποβάλλετε είναι άσχετες με αυτό, διατυπώνονται με τρόπο μεροληπτικό σε βάρος μου, γεγονός που αποδεικνύει την προκατάληψή Σας σε βάρος μου, αφού οι ερωτήσεις σας γίνονται με διατύπωση και τρόπο που δεν στοχεύει στη διάγνωση της αλήθειας, αλλά στην με το ζόρι στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών σε βάρος μου, καθιστώντας την διαδικασία σε βάρος μου μεροληπτική και απάνθρωπη.»

Το έπραξαν δε αυτό, παρόλο που ο κατηγορούμενος τους είχε δηλώσει ρητά ότι θεωρεί τη σε βάρος του δίωξη έωλη, ότι δεν γνωρίζει αξιόποινες πράξεις και συμπεριφορές συγκατηγορουμένων του, ότι θεωρεί την προφυλάκισή του απολύτως άδικη, ότι βιώνει ακραίο ψυχικό άλγος εξαιτίας του ότι βρίσκεται επί πολλούς μήνες μακριά από τα παιδιά και τη σύζυγό του και ότι λόγω του εγκλεισμού του έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση της ψυχικής του υγείας (συγκεκριμένα κατέθεσε:

«…δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να πάω στη φυλακή. Θέλω να πάω στη γυναίκα και στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος. Σεβαστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε ναζιστής. Δεν έχω κάνει τίποτα. Το απέδειξα. Είμαι νεκρός. Είμαι άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να είμαι στη φυλακή. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα. Με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Πού είναι το μεμπτό; Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί. Γιατί; Γιατί είμαι φυλακή;»

με αποτέλεσμα να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή με ισχυρά αντικαταθλιπτικά.   ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ LINK: