2011-02-03

5. ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΦΥΛΟΥ" ΚΑΙ ΕΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΕΝΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ "ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΥ" - Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ




Υπάρχουν όμως ελπίδες να βγει ο άνδρας από την παγίδα πού έχει πέσει;

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο έργο του “Το ημέρωμα της στρίγγλας” (Τhe Taming of the shrew) γράφει: “Ο πιο ταλαίπωρος άνδρας μπορεί να ημερώσει την πιο στριμμένη στρίγγλα”.

Πρέπει πρώτα να πάρουμε τα αγόρια μας από τα χέρια των γυναικών. Οι πρόγονοί μας γνωρίζανε πολύ καλά. Μόλις το παιδί γινόταν πέντε ετών το εμπιστεύονταν στον άνδρα παιδαγωγό, για να τον εκπαιδεύσει στον πόλεμο. Δεν το γράφανε σε ειρηνιστική οργάνωση. Ο πόλεμος είναι η ουσία του άνδρα. Ο ανταγωνισμός, η σύγκρουση, το στάδιο, το βραβείο, ο κότυνος. Δεν είναι ο στυλίστας, ο κομμωτής, ο μακιγιέρ. Αυτές είναι δουλειές για πούστηδες.

Γι' αυτό και βλέπουμε τους Έλληνες να ασχολούνται με το κυνήγι, με το ποδόσφαιρο, με τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά είναι υποκατάστατα του πολέμου.

Πάρτε τα παιδιά σας από τις ηλίθιες δασκάλες.


Μην αφήνετε τα αγόρια σας στην ολέθρια επίδρασή τους που αργά ή γρήγορα θα τα κάνουν όλα ομοφυλόφιλα.



Εκπαιδεύστε τα, σκληραγωγήστε τα.



Μάθετέ τους να επιβιώνουν.




Διδάξτε τα μόνοι σας.




Το εκπαιδευτικό σύστημα μας έχει κάνει όλους αποβλακωμένους Γενίτσαρους.

Σώστε τα από τις βλακείες πού τους διδάσκουν.